Liberalerna Ängelholm i media 2019

Den blågröna
budgeten
gick enkelt igenom

2019-10-11
Den blågröna budgeten för 2020 innebär fortsatta satsningar på såväl barn som äldre, de grupper som ökar mest i Ängelholms kommun.
Nya skolor och förskolor och kapade köer till vårdboenden är viktiga prioriteringar.
Budgeten omfattar bl a också det nya Ängelholmspaketet, fortsatt utbyggnad av Kullavallen, fler meröppna bibliotek och åkade resurser inom bygglovshanteringen.

Fullmäktige klubbade
"Ängelholms-paketet"

2019-09-30
Vid måndagskvällens fullmäktige klubbades det stora "Ängelholmspaket" igenom (som innebär en total översyn av trafiksituationen i Ängelholm) med siffrorna
38 - 13. Sju av fullmäktiges nio partier har tillsammans enats, vilket är en stor framgång för projektet. De enda partier som valde att ställa sig utanför är Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

7 av 9 partier enade bakom "Ängelholms-
paketet"

2019-08-19
Sju av nio partier (den blågröna majoriteten samt EP och SD) har enats om hur trafik-situationen ska lösas i Ängelholm.

Det blir en förlängning av Klippanvägen, precis som vi önskat ända sedan 1989!

Planerna för nytt stadshus klart

2019-05-29
Nu är det klart. Den 29 maj presenterade styrgruppen för fastighetsfrågor sitt förslag angående stadshuset.

Det nya stadshuset kommer att byggas på Stationsområdet då det gamla stadshuset blir för dyrt för kommunen att renovera till de behov som finns idag.

Arenastaden byggs ut på Fridhem

2019-05-20
Ett samlat område för olika sporter och samtidigt en utveckling av det nya Fridhemsområdet.
Den 20 maj presenterades avsiktförklaringen som kan stärka Ängelholms epitet som Idrottsstaden.

Stadsbiblioteket renoveras i höst


2019-04-30
Äntligen blev det ett beslut. Renoveringen av stadsbiblioteket är på gång och startar i höst.
Tyvärr blir det ingen professionell scen den här gången, men hörsalen renoveras och i hjärtat av biblioteket kommer en ny bred trappa att kunna ge utrymme för mindre arrangemang.

Politikerenkät om miljöfrågor

2019-03-15
I samband med skolstrejken för klimatet fredagen den 15 mars fick samtliga partier i Ängelholm frågan om vilka som är partiets tre viktigaste miljöfrågor.

Liberalernas svar var kort ( p g a utrymmes-skäl i tidningen), men här kan du läsa hela svaret från Liberalerna på dessa viktiga frågor.

Åsboskolans konstverk räddas

2019-02-25
Nämnden för kultur, idrott och fritid vill gärna rädda Nils Möllers glaskonstverk som nu tas ner i samband med rivningen av Åsboskolan.

- Jag tror det kan bli riktigt häftigt om vi kan hitta en ny plats för det i biblioteket. Arkitekten som anlitats för ombyggnaden ska titta på möjligheterna, säger nämndens ordförande Charlotte Engblom (L)
i HD/NST.

Blågrön oenighet om Rönnen 2

2019-02-01
Tomten Rönnen 2

vid sidan av gamla badhustomten är tänkt att bebyggas med tre nya hus av Ängelholmshem.

Liberalerna reserverade sig mot beslutet då vi anser att det behövs en tydligare visison över hur hela området kring Rönneå kommer att se ut om 5-10 år. Dessutom är vi tveksamma till att låta Ängelholmshem bygga lägenheter på en av stadens mest attraktiva tomter, där det finns många byggintressenter.

Lång debatt om Parkskolan

2019-01-28
Efter många års diskute-rande fram och tillbaka tog kommunfullmäktige äntligen beslut om Parkskolans framtid på kommunfullmäktige 28 januari.

Beslutet att sälja skolan lades fram redan för 7 år sedan av Liberalerna, då byggnaden dömts ut av räddningstjänsten och man dessutom konstaterat att huset angripits av hussvamp och mögel.
Nu får Midroc möjlighet att bygga ett nytt kvarter med lägenheter och affärsverksamheter. Bl a blir det en restaurang i den gamla skolbyggnaden ut mot Stadsparken.

Intervju med nya NKIF-ordföranden

2019-01-04
Charlotte Engblom (gruppledare i KF för Liberalerna Ängelholm) är ny ordförande i Nämnden för kultur, idrott och fritid. Läs hennes tankar i HD/NST om alla utmaningar som väntar.